Coöperatief voordeel voor iedereen

Stroomweide ontwikkelt, realiseert en exploiteert zonneparken volgens de Regeling Verlaagd Tarief, de zogenaamde postcoderoosregeling. Wij vinden dat subsidies terecht moeten komen bij degene die de belasting heeft betaald. Bij de Postcoderoosregeling krijgt u een deel van uw zelf betaalde Energiebelasting terug. En bij Stroomweide kan iedereen meedoen zonder te hoeven investeren in dure zonnepanelen!

Samen op weg naar een energieneutraal 2050

De overheid schrijft voor dat in 2050 alle bestaande woningen energieneutraal moeten zijn. Om dat voor elkaar te krijgen, verrijzen er talloze windmolens aan de horizon en is er een wildgroei aan zonnepanelen. Mensen isoleren hun huizen en kiezen voor ledverlichting en duurzame verwarming. Er gebeurt al van alles, maar het is nog niet genoeg.

Postcoderoos-project

Stroomweide is een zogenaamd Postcoderoos-project. Deze term wordt gebruikt bij het gezamenlijk centraal opwekken van duurzame energie. Iedereen die in de omliggende postcode  van een Stroomweide woont, kan meedoen en profiteert mee van de voordelen. Doe je postcodecheck.

Voor en door de eigen burgers

Om vaart te zetten achter de energietransitie, kiest Stroomweide voor grootschalige opwekking van duurzame stroom. Voor en door de eigen burgers. Met behoud van het mooie groene karakter van de regio. En het liefst met zo min mogelijk horizonvervuilende windmolens en wildgroei van zonnepanelen.