Stroomweide postcoderoos-project

Niet iedereen wil of kan investeren in zonnepanelen op zijn eigen dak. Daarom heeft de overheid de postcoderoosregeling in het leven geroepen. Zo kan iedereen investeren in duurzame lokaal opgewekte energie en hier bovendien ook nog financieel voordeel van hebben. De regeling houdt in dat als je lid wordt van de Stroomweidecoöperatie je een korting krijgt op de Energiebelasting.

1. Doe de postcodecheck

Dankzij de Postcoderoosregeling kun je deelnemen aan een coöperatief zonnepark als je binnen een Postcoderoos valt. Check hier je postcode.

2. Word lid van Stroomweide

Valt je postcode in een Stroomweide-gebied? Word dan lid van de Stroomweide coöperatie en verzeker je van een plekje in onze stroomweide.

3. Profiteer direct van lage stroom- en gasprijzen

Als je lid bent van de coöperatie en overstapt op energie van Stroomweide, krijg je onmiddellijk lage tarieven voor stroom en gas. Overstappen is slim maar hoeft nog niet. Check hier de actuele tarieven.

4. Realisatie zonnepark

Als er voldoende leden zijn, start de bouw van het zonnepark. De bouw begint zodra er is ingeschreven voor een gezamenlijke stroomafname van 4.000 Megawatt. Bij een gemiddeld stroomverbruik zijn dat ongeveer 1.200 huishoudens.

5. 15 jaar lang extra voordeel

De realisatie van het zonnepark duurt circa zes maanden. Daarna heb je 15 jaar lang recht op teruggave van je energiebelasting. Een deel ontvang je terug via je maandelijkse energierekening. Met de rest betalen we de kosten van het zonnepark.